Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
6 st | Ägg | |
2 msk | Kokosolja | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Mjölk | |
1 tsk | Bakpulver | |
1 dl | Kokosmjöl | |
Limesyrup | ||
1,5 dl | Vatten | |
150 g | Strösocker | |
3 st | Lime |
Separera ner äggulorna och -vitorna i två bunkar. Vispa vitorna fast och fluffigt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggulorna. Tillsätt mjölk och olja och vispa i 10 sekunder.
Vänd med hjälp av en slickepott ner lite av äggvitorna i bunken med gulor och blanda. Vänd sedan försiktigt ner resten av vitorna i omgångar tills smeten är luftig och klumpfri.
Hetta upp lite olja i en stekpanna på medellåg värme. Häll i smeten så att pannkakorna blir ungefär 10 cm i diameter och stek dem sedan i cirka 2 minuter på varje sida. Servera med limesyrup.
Limesyrup: Blanda vatten och socker i en kastrull tillsammans med zest från en och en halv lime och saften från tre.
Koka upp och låt reducera till sirapslik konsistens, i cirka 5 minuter.
Bild:
Frida Wismar
1 Kokosolja Neutral EKO/Fairtrade
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt