Gå vidare till huvudinnehåll
Sötpotatischips
Kokbok

Sötpotatischips

40 minEnkelt
137,85 kr
4 portioner 20,82 kr per portion
Sötpotatischips är en lite nyttigare sorts chips som passar till allt, guacamole, salsa, gräddfil – det är bara att välja din egen favorit! Receptet kommer ur boken "Sydamerika - min matpassion" skriven av Klara Lind som vann "Sveriges Mästerkock". Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Frida Wismar.

1 lFrityrolja
1 tskFlingsalt
1 200 gSötpotatis, (2 st)
Instruktioner
1

Hetta upp oljan till cirka 160 grader i en rymlig kastrull, använd en termometer.

2

Skiva potatisarna med en mandolin på tunnaste inställningen. Lägg skivorna i kallt vatten i 15–20 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och klappa dem helt torra.

3

Fritera skivorna tills de är fint gyllene, endast några åt gången – annars sjunker temperaturen. Ta upp med hålslev av metall och låt rinna av på hushållspapper. Salta direkt och servera med guacamole.

Bild:

Frida Wismar