Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Garnering | ||
100 g | Riven kokos | |
Chokladbollssmet | ||
6 dl | Florsocker | |
3 msk | Vaniljsocker | |
9 dl | Havregryn | |
6 msk | Kakao | |
450 g | Smör | |
6 msk | Starkt kaffe | |
9 msk | Vaniljsås - pulver | |
12 dl | Cornflakes | |
Chokladfrosting | ||
300 g | Mörk chokladkaka | |
1 dl | Vispgrädde | |
75 g | Smör | |
5 dl | Florsocker | |
200 g | Creme Fraiche Naturell |
Börja med chokladbollssmeten. Mixa de torra ingredienserna till ett fint pulver i en matberedare.
Tillsätt smör och kaffe och mixa till en smet.
Klä en springform, cirka 15 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och var noga med att platta ut smeten mot kanterna hela tiden så att det inte bildas några luftfickor. Spara gärna lite av smeten att göra bollar av för att dekorera tårtan med.
Ställ tårtan i kylskåpet i några timmar så att den stelnar.
Gör chokladfrostingen. Smält chokladen tillsammans med smör och grädde på svag värme i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen, tillsätt crème fraiche och rör tills blandningen blir len och blank.
Vispa ner florsockret med elvisp. Om frostingen blir för lös är det bara att låta den stå i kylskåpet en liten stund tills den tjocknat något.
Ta ut tårtan ur formen och dra bort bakplåtspapperet. Spackla tårtan med frostingen och täck tårtan med kokosflingor eller kokoschips. Garnera gärna med några chokladbollar.
Bild:
Frida Wismar
3 Florsocker Fairtrade 500g Garant
2 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket