Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pannkakor | ||
25 g | Smör | |
1 tsk | Salt | |
7,5 dl | Vetemjöl | |
8 st | Ägg | |
3 dl | Läsk liten | |
12 dl | Standardmjölk | |
1 dl | Sirap Ljus | |
Färskostfyllning | ||
1 dl | Hallonsaft | |
1 msk | Vaniljpulver | |
200 g | Mascarpone | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 dl | Strösocker | |
Nutellafrosting | ||
2 msk | Nötsmör | |
100 g | Mascarpone | |
50 g | Smör | |
2 dl | Florsocker |
Knäck äggen i en bunke och tillsätt sirap, salt och hälften av mjölet. Vispa ihop till en klumpig smet.
Tillsätt resten av mjölet och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt eventuellt lite av mjölken om smeten blir för tjock för att vispa helt klumpfri.
Vispa ner mjölken några deciliter i taget. Vispa sedan ner sockerdrickan lite i taget så att den inte bubblar över.
Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna i en stekpanna på medelvärme. Vill du vara säker på att få runda fina pannkakor kan du ställa springformen i stekpannan och hälla smeten i formen. När pannkakan har gräddats på första sidan är det bara att skära loss den längs med kanterna, ta bort formen och därefter vända den och grädda andra sidan.
Vispa alla ingredienser till färskostfyllningen till en krämig och luftig konsistens med elvisp i en bunke. Obs! Hallonsaften ska vara koncentrat, ej utspädd med vatten. Om du vill färga fyllningen är det bara att tillsätta några droppar hushållsfärg.
Gör nutellafrostingen. Vispa rumsvarmt smör vitt med elvisp i en bunke. Tillsätt mascarpone och vispa slätt.
Tillsätt nutella och sedan florsocker. Vispa till en len och blank frosting.
Klä insidan av en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och se till att papperet sticker upp en bit över formens kant.
Varva pannkakor och ett tunt lager färskostfyllning, det är viktigt att inte använda för mycket för då börjar lagren glida. Ställ in formen i kylskåpet i 1 timme så att tårtan sätter sig.
Ta bort springformens kant och bred nutellafrosting ovanpå, låt gärna frostingen rinna ner över kanterna. Ställ in tårtan en stund i kylskåpet igen så att den blir stadig.
Dekorera med färska bär, ditt favoritgodis, chokladsås, marshmallows, strössel – ja det är bara fantasin som sätter gränserna!
Bild:
Frida Wismar
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Bourbonvanilj Pulver 10g Khoisan Gourmet
2 Mascarpone 35% 250g Michelangelo
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant