Gå vidare till huvudinnehåll
Jordgubbssaft
Kokbok

Jordgubbssaft

1 tEnkelt
247,75 kr
4 portioner 61,75 kr per portion
Rårörd jordgubbssaft som ger ca 9 dl, underbart svalkande och fräscht under varma sommardagar eller till kalaset. Recept av Malin Landqvist från boken Safta och Sylta.

400 gStrösocker
2 dlVatten
1 kgJordgubbar Färska
150 gCitron, (1 st)
Instruktioner
1

Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa eller skär dem i grova bitar.

2

Lägg över i en bunke och rör ner socker, vatten, citronskivor och citronsyra. Täck med plastfolie och ställ kallt i ett dygn.

3

Låt saften självrinna i silduk eller i en ren kökshandduk i cirka 30 minuter. Tillsätt citronsaften. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Förslut. Späd drickan med vatten vid servering.

Låt 10 fläderblomsklasar dra i saften tillsammans med jordgubbarna.

Bild:

Lina Eriksson