Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Havregryn | |
1 dl | Sötmandel Naturell | |
1 tsk | Salt | |
1 dl | Riven kokos | |
1 msk | Kokosolja | |
8 st | Dadlar Färska | |
Förslag på fyllning | ||
150 g | Hallon Färska |
Kör mandeln i matberedaren tills den är finhackad. Kärna ur dadlarna. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills allt blandat sig till en deg. Spara ¼ av degen för att smula över fyllningen och tryck ut resten av degen i en pajform, cirka 20 cm i diameter.
Fyll med färska eller tinade frysta bär och smula över kvarvarande pajdeg. För en varm variant – ställ in i torkugn eller vanlig ugn på 42 grader i 4–8 timmar.
Servera gärna med en cashewgrädde gjord på cashewnötter, vatten och honung.
Annat fyllningsförslag: 4 äpplen som körs i matberedaren tillsammans med 8 blötlagda torkade aprikoser
Bild:
Bianca Brandon-Cox
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt