Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Vatten | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
20 g | Smör | |
1 skiva | Lantbröd | |
1 krm | Strösocker | |
800 g | Passerade Tomater | |
1 dl | Persilja - färsk | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Curry | |
250 g | Kycklingfile Fryst |
Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.
Servera gärna med bröd.
Bild:
Arla Köket
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Grekiskt Lantbröd 600g Bake My Day
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt