Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
1 dl | Cashewnötter Saltade | |
150 g | Färsk rabarber | |
1 tsk | Potatismjöl | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
Kaka | ||
150 g | Smör | |
2 dl | Strösocker | |
1 tsk | Bakpulver | |
1 dl | Gräddfil | |
3 dl | Vetemjöl | |
3 st | Ägg |
Sätt ugnen på 200°.
Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ihop med smör, socker, ägg och gräddfil. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.
Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt.
Fördela rabarber och sedan nötter över kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min.
Låt svalna och sikta sedan vaniljsocker över kakan vid servering.
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla