Gå vidare till huvudinnehåll
Janssons frestelse utan ansjovis
Abba

Janssons frestelse utan ansjovis

1 t 30 minEnkelt
120,90 kr
8 portioner 9,96 kr per portion
Testa att göra en Janssons med Ansjoviskryddad sill istället för ansjovis. Till en Janssons använder du 240g sill istället för 2x125g ansjovis. Finhacka sillen för extra mycket smak! Vill du boosta smaken så kan du ha i mer sill och lag än vad receptet anger.

3 mskStröbröd
0,5 tskSalt
1 kgPotatis Fast
2 stGul lök
240 gSill
5 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Skala och skär lök i tunna skivor och fräs mjukt med smör på låg värme, utan att den tar färg.

2

Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.

3

Värm upp grädden tillsammans med spad från sillburken (ev burkarna) samt en nypa salt och peppar. Koka upp och ta bort från plattan. Smaka av och tillsätt evt mer salt och peppar.

4

Finhacka sillen.

5

Smöra en ugnssäker form och varva potatis, finhackad sill och stekt lök.

6

Häll gräddenblandningen över potatisen. Tänk på att grädden inte ska täcka potatisen, utan det ska vara ca 1-2 centimeter kvar (annars bubblar det över).

7

Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.

8

Grädda i 225 grader ca 1 timme i nedre delen av ugnen (tills potatisen är mjuk och fått en ljusbrun färg).