Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Kryddor | ||
2 tsk | Rökt paprikapulver | |
1 msk | Kummin | |
2 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Torkade rönnbär | |
Gulasch | ||
1 st | Gul lök | |
4 klyfta | Vitlök | |
2 st | Palsternacka | |
1 st | Röd Paprika | |
1 l | Vatten | |
1 dl | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
2 st | Morötter | |
200 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
20 g | Chilifrukter, (1 st) | |
500 g | Älgstek | |
6 st | Potatis | |
3 dl | Rött matlagningsvin |
Låt köttet bli rumstempererat.
Skiva kött och sidfläsk. Mortla, hacka eller mixa kryddorna. Skiva morot, palsternacka, lök, vitlök, paprika och chili.
Hetta upp olja och en klick smör i en gryta. Bryn kött och fläsk. Blanda ner alla grönsaker och kryddor och stek ytterligare några minuter.
Slå på vin, fond och vatten och låt puttra på låg värme under lock ca 3 timmar. Kolla till grytan då och då, och späd eventuellt med mer vatten.
Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner potatisen i grytan när köttet är mört och låt puttra ytterligare 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar och servera med crème fraiche eller smetana och bröd.
Bild:
Charlie Bennet
2 Matlagningsvin Rött 250ml Garant