Gå vidare till huvudinnehåll
Gulasch med rönnbär, timjan och kummin
Kokbok

Gulasch med rönnbär, timjan och kummin

4 tEnkelt
655,15 kr
1 portion 523,81 kr per portion
En bra gryta som alltid går hem hos mina middagsgäster. Den reder sig själv och doftar gott ända ut på gatan. Precis som en traditionell gulasch smakar den här rätten mycket kummin, men den har också god uppbackning av rökt paprika och timjan. Du kan också tillsätta 1 msk torkade rönnbär i kryddblandningen om du vill. Receptet kommer från boken "Från skott till stek"(Norstedts förlag).

Till servering
2 dlCreme Fraiche Naturell
Kryddor
2 tskRökt paprikapulver
1 mskKummin
2 tskTimjan - torkad
1 mskTorkade rönnbär
Gulasch
1 stGul lök
4 klyftaVitlök
2 stPalsternacka
1 stRöd Paprika
1 lVatten
1 dlVilt/Kantarellfond Bulj.
2 stMorötter
200 gRökt Sidfläsk Bit
20 gChilifrukter, (1 st)
500 gÄlgstek
6 stPotatis
3 dlRött matlagningsvin
Instruktioner
1

Låt köttet bli rumstempererat.

Skiva kött och sidfläsk. Mortla, hacka eller mixa kryddorna. Skiva morot, palsternacka, lök, vitlök, paprika och chili.

Hetta upp olja och en klick smör i en gryta. Bryn kött och fläsk. Blanda ner alla grönsaker och kryddor och stek ytterligare några minuter.

Slå på vin, fond och vatten och låt puttra på låg värme under lock ca 3 timmar. Kolla till grytan då och då, och späd eventuellt med mer vatten.

Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner potatisen i grytan när köttet är mört och låt puttra ytterligare 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar och servera med crème fraiche eller smetana och bröd.

Bild:

Charlie Bennet