Gå vidare till huvudinnehåll
Grekisk pizza med lammfärs och grilloumi

Grekisk pizza med lammfärs och grilloumi

1 tEnkelt
350,45 kr
4 portioner 50,95 kr per portion
Grekisk pizza med lammfärs och grilloumi

Tillbehör
2,5 dlTzatziki
Pizzadeg
0,5 dlOlivolja
2,5 dlVatten
200 gDinkelmjöl Fullkorn
25 gJäst Original Färsk
1 tskHavssalt
220 gVetemjöl
1 tskStrösocker
Fyllning
40 gRuccolasallat
1 tskTorkad oregano
1 stRödlök
2 klyftaVitlök
2 krmSalt
60 gSvarta oliver utan kärnor
1 mskOlivolja
400 gGrillost
1 krmSvartpeppar
300 gLammfärs
2 dlPizzasås
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg, arbeta degen i 8-10 minuter. Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter. Stek under tiden lammfärsen i lite olivolja tillsammans med vitlöken (finhackad), salta och peppra. Skala och skiva rödlöken i tunna klyftor. Riv ett paket Grilloumi grovt och skär eller bryt det andra paketet i centimeterstora bitar.

Dela upp degen i fyra bitar och forma till runda bullar på mjölat bakbord. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar. Bred ut tomatsåsen på bottnarna och fördela köttfärsen och osten över pizzorna. Grädda pizzorna i ca 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Strö över oliverna, oregano och ruccola, servera pizzorna med tzatziki.