Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2,5 dl | Tzatziki | |
Pizzadeg | ||
0,5 dl | Olivolja | |
2,5 dl | Vatten | |
200 g | Dinkelmjöl Fullkorn | |
25 g | Jäst Original Färsk | |
1 tsk | Havssalt | |
220 g | Vetemjöl | |
1 tsk | Strösocker | |
Fyllning | ||
40 g | Ruccolasallat | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 st | Rödlök | |
2 klyfta | Vitlök | |
2 krm | Salt | |
60 g | Svarta oliver utan kärnor | |
1 msk | Olivolja | |
400 g | Grillost | |
1 krm | Svartpeppar | |
300 g | Lammfärs | |
2 dl | Pizzasås |
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg, arbeta degen i 8-10 minuter. Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter. Stek under tiden lammfärsen i lite olivolja tillsammans med vitlöken (finhackad), salta och peppra. Skala och skiva rödlöken i tunna klyftor. Riv ett paket Grilloumi grovt och skär eller bryt det andra paketet i centimeterstora bitar.
Dela upp degen i fyra bitar och forma till runda bullar på mjölat bakbord. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar. Bred ut tomatsåsen på bottnarna och fördela köttfärsen och osten över pizzorna. Grädda pizzorna i ca 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Strö över oliverna, oregano och ruccola, servera pizzorna med tzatziki.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria