Gå vidare till huvudinnehåll
Fredagskyckling
Hemmakock

Fredagskyckling

40 minEnkelt
172,90 kr
4 portioner 20,25 kr per portion
Fredagskyckling

2 dlVispgrädde
1 mskSmör
1 stHönsbuljong
1 krmSalt
1,5 stGul lök
4 stKycklingfile
2 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
100 gRökt Sidfläsk Bit
2 dlRött matlagningsvin
Instruktioner
1

Bryn filéerna i stekpanna och lägg dem sedan i ugnsfast form. Salta och peppra.

2

Skär fläsket i små tärningar och stek dem utan fett i stekpannan. Tag upp dem och diska ur pannan.

3

Finhacka löken. Fräs lök och tomatpuré i stekpannan.

4

Rör ner vin och buljong. Låt puttra 5 min. Tillsätt fläsket och grädden

5

Låt såsen koka 10 min utan lock så att den blir lite tjockare i konsistensen.

6

Häll såsen över filéerna. Koka i ugn, 225 grader, ytterligare 15 min.

Servera kokt ris till där curry har tillsatts i kokvattnet.