Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
800 g | Fläskfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
40 g | Smör | |
1 msk | Majsstärkelse | |
150 g | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
100 g | Rårörda Lingon | |
1 tsk | Ajvar | |
1 msk | Piffi Allkrydda | |
3 msk | Olivolja | |
170 g | Ströbröd | |
2 st | Ägg |
Blanda köttfärs, ägg, finhackad lök, ströbröd, ajvar, 1 msk Vegeta i en bunke och blanda väl. Ta blandningen och forma 20 st. runda bullar stora som valnötter. Värm upp olja i en större och djupare stekpanna. Stek köttbullarna i två omgångar tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg. Köttbullarna behöver inte vändas, skaka bara pannan då och då. Ta upp köttbullarna och håll dem varma.
Sås: Stekt köttbullarna i stekpanna med smält smör, tillsätt lite vatten och majsstärkelse utspätt med lite vatten och rör om till en jämn sås. Tillsätt salt och peppar efter smak. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda en kort stund.
Servera köttbullar med tranbärssylt och potatismos.
Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Piffi Allkrydda 540g Kockens