Gå vidare till huvudinnehåll
KÖTTBULLAR med Ajvar
Samarbete

KÖTTBULLAR med Ajvar

1 tEnkelt
285,75 kr
4 portioner 24,27 kr per portion
Tips: Efter att ni har format köttbullarna ställ dem i kylskåpet i 1 timme så bibehåller de formen under stekningen. Servera med potatismos.

800 gFläskfärs
1 krmSvartpeppar Malen
40 gSmör
1 mskMajsstärkelse
150 gGul lök
1 krmSalt
100 gRårörda Lingon
1 tskAjvar
1 mskPiffi Allkrydda
3 mskOlivolja
170 gStröbröd
2 stÄgg
Instruktioner
1

Blanda köttfärs, ägg, finhackad lök, ströbröd, ajvar, 1 msk Vegeta i en bunke och blanda väl. Ta blandningen och forma 20 st. runda bullar stora som valnötter. Värm upp olja i en större och djupare stekpanna. Stek köttbullarna i två omgångar tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg. Köttbullarna behöver inte vändas, skaka bara pannan då och då. Ta upp köttbullarna och håll dem varma.

Sås: Stekt köttbullarna i stekpanna med smält smör, tillsätt lite vatten och majsstärkelse utspätt med lite vatten och rör om till en jämn sås. Tillsätt salt och peppar efter smak. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda en kort stund.

Servera köttbullar med tranbärssylt och potatismos.

Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com