Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Muskot Malen | |
75 g | Smör | |
1 st | Ägg | |
200 g | Färska champinjoner | |
1 msk | Vetemjöl | |
6,5 cl | Cognac | |
500 g | Potatisgnocchi | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Matlagningsgrädde | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 kg | Kycklinglårfile | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Ajvar | |
1 msk | Persilja - fryst |
4-6 portioner:
Smält smör i liten kastrull. Skär kycklingen i bitar, tillsätt muskot och stek i smöret tills den får gyllene färg. Häll över konjak och flambera (läs om våra flamberings
innan). Tillsätt sedan den hackade löken, vitlöken och ajvar. Tillsätt vin, salt och peppar. Låt det sjuda under lock på lågt värme i ca 30 minuter och tillsätt vid behov vatten.
Under tiden kokar du upp lättsaltat vatten i en stor kastrull och lägger i gnocchi. Låt koka tills de flyter upp till ytan.
Skär svampen, lägg i en liten kastrull och stek i het olja. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg kycklingen på ett serveringsfat, häll såsen från tillagningen över kycklingen och tillsätt stekta champinjoner och kokt gnocchi. Strö över hackad persilja.
Servera!
Viktigt! Vid flambering är det oerhört viktigt att tänka på följande: Flytta undan stekpannan från köksfläkten (brandfara i fläktsystemet). Håll inte kastrullen/pannan nära ansiktet. Det kan flamma upp högt. Använd inte för mycket sprit (5-8 cl) Om du bor i lägenhet tänk på fastighetens brandlarm som kan utlösas. Använd het panna (rostfri, gjutgärn e.dy inte teflon eller aluminium)
Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com
1 Muskotnöt Malen 35g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria