Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kladdkaka | ||
1,5 dl | Vetemjöl | |
3 st | Ägg | |
5 msk | Kakao | |
125 g | Smör | |
3 dl | Strösocker | |
Daim-topping | ||
1 msk | Standardmjölk | |
50 g | Smör | |
1 dl | Strösocker | |
1 msk | Vetemjöl | |
112 g | Daim | |
1 msk | Kakao |
Kladdkakan: Ta fram smör och låt det bli rumstempererat. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, smör och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i cirka 18 minuter. Låt svalna.
Daim-topping: Smält ihop smör, socker, kakao, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Koka inte! Häll såsen ovanpå den avsvalnade kakan. Strö över hackad Daim.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla