Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajdeg | ||
1 dl | Strösocker | |
125 g | Smör | |
0,5 tsk | Salt | |
2 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Havregryn | |
Fyllning | ||
2 msk | Potatismjöl | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
600 g | Färsk rabarber | |
0,75 dl | Strösocker | |
2 tsk | Kardemummakärnor |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör samman mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och nyp ihop med de torra ingredienserna till en smulig massa.
Tryck ut hälften av degen i en stor eller sex mindre formar.
Skala rabarbern och skär i ca 1/2cm tjocka skivor.
Mortla kardemumman och blanda ihop med socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke. Tillsätt rabarbern och blanda så att all rabarber täcks av sockerblandningen.
Fördela rabarbern i formen/formarna och smula över resten av pajdegen.
Grädda i mitten av ugnen - ca 25 minuter för en stor form och 15 min för de mindre, eller tills rabarbern mjuknat och degen fått fin färg.
Servera tillsammans med vispad grädde, vaniljssås eller vaniljglass.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens