Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 dl | Havregryn | |
0,5 dl | Råsocker Strö | |
8 dl | Vatten | |
1 dl | Solroskärnor Naturella | |
1 msk | Strösocker | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 st | Äpple Royal Gala | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Salt | |
1,5 tsk | Kardemumma Mald | |
0,5 dl | Linfrö |
Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter. Rör om då och då. Ställ i kyl över natten.
Rosta solroskärnor och linfrö i en torr stekpanna. Häll över på ett fat.
Skär äpplena i klyftor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplena tillsammans med råsocker på medelvärme. Vispa grädden lätt.
Skär upp gröten i kuber. Stek i stekpanna runt om tills bitarna får en krispig, gyllenbrun yta.
Servera gröten tillsammans med äpple, vispad grädde, kärnor och frön.
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria