Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
2 msk | Citron | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
400 g | Potatis | |
1 st | Purjolök | |
6 dl | Vatten | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
6 dl | Havredryck Naturell | |
Timjankrutonger | ||
2 msk | Olivolja | |
1 st | Surdegsbröd | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Färsk timjan | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök |
Dela och skölj purjolöken noga. Finstrimla sedan hela löken. Skala potatisen och skär i mindre tärningar.
Hetta upp en stor kastrull med olja eller smör. Fräs purjolöken på medelvärme i några minuter. Tillsätt sedan potatis och vin. Låt vinet koka ner till hälften och slå sedan på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Koka soppan tills potatisen blivit mjuk.
Bryt brödet i mindre bitar. Du kommer behöva cirka 3 skivor bröd. Skala vitlöksklyftan och krossa den med sidan av knivbladet. Repa bladen från timjankvistarna och hacka lätt. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek brödet tillsammans med vitlök och timjan. Salta lätt. Lyft ur vitlöken och för över krutongerna på hushållspapper.
Tillsätt hälften av havredrycken i soppan och mixa slätt med en stavmixer. Späd med resterande havredryck till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Servera soppan tillsammans med timjankrutongerna.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria