Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bönsalsa | ||
2 msk | Olivolja | |
2 st | Salladslök | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Spiskummin | |
380 g | Svarta Bönor | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Lime | |
250 g | Körsbärstomater | |
Tillbehör | ||
400 g | Halloumi | |
1 st | Zucchini | |
8 st | Färsk Chili | |
Till servering | ||
1 st | Plocksallat | |
280 g | Korvbröd | |
Vitlöksgräddfil | ||
1 klyfta | Vitlök | |
0,5 dl | Majonnäs | |
2 dl | Gräddfil |
Dela zucchinin på hälften och skär i ca ½ cm tjocka skivor. Salta och låt ligga och dra så att vattnet dras ur under tiden som resten förbereds. Skär halloumin i skivor.
Skölj bönorna. Finhacka chilin och finstrimla salladslöken. Grovhacka tomaterna och koriandern. Blanda samman bönor, chili, salladslök, tomater, koriander, olivolja och spiskummin i en skål. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
Riv eller finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman med gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och torka salladen.
Torka av zucchiniskivorna och stek dem, halloumin och padronpepparn i omgångar i smör och/eller olivolja i en stekpanna. Salta padronpepparn. Stek eventuellt även korvbröden så att de får lite färg.
Fyll 8 stycken bröd med sallad, zucchini, halloumi, padronpeppar och bönsalsa. Toppa med vitlöksgräddfil och servera!
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1