Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Ansjovisfiléer | |
25 g | Smör | |
0,5 dl | Ströbröd | |
600 g | Potatis Fast | |
2 dl | Mjölk |
Värm ugnen till 225° C. Skala och finstrimla potatis och lök, lägg ner i en vid kastrull. Häll på grädde, mjölk och ansjovis. Låt koka på svag värme i ca 30 minuter tills potatisen blivit mjuk.
Häll därefter upp frestelsen i en ugnsfast form. Strö över ströbrödet och hyvla på smöret med hjälp av en osthyvel. Ugnsbaka frestelsen ca 10 minuter tills den fått en fin färg.
Bild:
Wasa
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Ansjovis Original 125g Grebbestads
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla