Gå vidare till huvudinnehåll
Mandelkaka med vispad grädde
Mari Bergman

Mandelkaka med vispad grädde

30 minMedel
146,40 kr
10 portioner 6,14 kr per portion
Glutenfri saftig mandelkaka som passar utmärkt till kalas eller vid andra tillfällen då det ska fikas. Receptet ger ca 10 bitar.

Topping
1 mskSötmandel Naturell
1 mskFlorsocker
3 dlVispgrädde
Smet
3 tskKardemumma Mald
200 gMandelmjöl, 3,5 dl
3 stÄgg
1 krmFlingsalt
1,5 dlStrösocker
100 gSmör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).

2

Smält smöret.

3

Blanda ihop mandelmjöl, socker, kardemumma och salt i en skål.

4

Tillsätt ägg och vispa ihop.

5

Tillsätt det smälta smöret och rör om.

6

Häll smeten i en smord springform och grädda i 15-18 min. Låt svalna.

7

Topping: Vispa grädde och hacka mandeln.

8

Toppa med spritsad grädde, hackade mandlar och pudra över florsocker.

Bild:

Andrea Klintbjer