Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Vitpeppar | |
2 dl | Vispgrädde | |
200 g | Frysta räkor | |
125 g | Äpple Granny Smith | |
400 g | Jordärtskocka | |
1 msk | Smör | |
4 st | Grillpinnar | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 tsk | Fiskfond | |
1 dl | Grillolja Lime |
Tina räkor. Tärna och skala jordärtskockor och äpple. Fräs skockor och äpplen i smöret utan att de får färg, tillsätt vinet och låt det koka samman något. Späd med grädde och fond och låt det koka på svag värme tills grönsakerna blivit mjuka. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och vitpeppar. Marinera räkorna i BBQ-oljan ca 30 minuter. Trä upp på spett och grilla på hög värme. Slå upp soppan i varma skålar, lägg på spetten och njut!
Bild:
Gunnar Nydrén
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste