Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Kesella Vanilj | |
2 dl | Extra Fint Vetemjöl | |
3 st | Ägg | |
3 st | Äpple Royal Gala | |
1,5 dl | Strösocker | |
100 g | Vinbär |
Sätt ugnen på 250 grader, täck en långpanna, 30*40cm, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd försiktigt ned mjölet tillsammans med 1 msk vatten. Bred ut smeten jämt över pappret. Grädda mitt i ugnen i 4-5 minuter.
Strö lite socker på den nygräddade kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Drag av pappret som kakan gräddats på och lägg gärna en fuktad handduk över pappret så är det lättare att lossa.
Fyllning: Skala och skär äpplena i mindre bitar. Koka dem i lite vatten med 1-2 msk socker. Ta upp bitarna när de mjuknat något och låt dem kallna. Bred Kesellan på den kalla kakan och strö över äppelbitarna. Rulla ihop från långsidan. Lägg rulltårtan i kylen med skarven nedåt. Skär den i bitar och garnera med rödavinbär.
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1