Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Senapsmarinad | ||
0,5 dl | Senapspulver | |
1 msk | Salvia - färsk | |
1 dl | Äppelcidervinäger | |
0,5 msk | Råsocker Strö | |
2 st | Äpple Royal Gala | |
800 g | Fläskkotlett | |
500 g | Potatis |
Lägg kotletterna i senapsmarinad, eller blanda senap och finhackad salvia och stryk blandningen på båda sidor av kotletterna. Lägg kotletterna i en plastpåse. Knyt om och låt ligga 3–12 timmar i kylskåp.
Fiska upp kotletterna ur marinaden. De behöver inte torkas av. Grilla dem på direkt värme 2–3 minuter på varje sida. Låt dem sedan ligga på svag indirekt värme under lock 4–5 minuter. Då behöver de inte vändas.
Dela äpplen i 1/2-1 cm tjocka skivor och grilla ett par minuter per sida.
Senapsmarinad En slather är en lite tunnare glaze som ofta används i USA. Blanda alla ingredienser noga. Pensla på kött eller fågel under grillning.
Servera köttet tillsammans med kokt potatis och grillade äppelskivor.
Bild:
Stefan Wettainen
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1