Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad fläskkotlett med äpple, salvia och senap

Grillad fläskkotlett med äpple, salvia och senap

3 tEnkelt
322,70 kr
4 portioner 45,71 kr per portion
Kotletter med ben är tåliga och lämpar sig väl till grillning.

Senapsmarinad
0,5 dlSenapspulver
1 mskSalvia - färsk
1 dlÄppelcidervinäger
0,5 mskRåsocker Strö
2 stÄpple Royal Gala
800 gFläskkotlett
500 gPotatis
Instruktioner
1

Lägg kotletterna i senapsmarinad, eller blanda senap och finhackad salvia och stryk blandningen på båda sidor av kotletterna. Lägg kotletterna i en plastpåse. Knyt om och låt ligga 3–12 timmar i kylskåp.

Fiska upp kotletterna ur marinaden. De behöver inte torkas av. Grilla dem på direkt värme 2–3 minuter på varje sida. Låt dem sedan ligga på svag indirekt värme under lock 4–5 minuter. Då behöver de inte vändas.

Dela äpplen i 1/2-1 cm tjocka skivor och grilla ett par minuter per sida.

Senapsmarinad En slather är en lite tunnare glaze som ofta används i USA. Blanda alla ingredienser noga. Pensla på kött eller fågel under grillning.

Servera köttet tillsammans med kokt potatis och grillade äppelskivor.

Bild:

Stefan Wettainen