Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig pasta med varmrökt lax
Mari Bergman

Krämig pasta med varmrökt lax

20 minEnkelt
207,70 kr
4 portioner 41,04 kr per portion
Prova att laga vår krämiga pasta med fänkål, sojabönor, dill och varmrökt lax. Ett snabblagat recept som passar perfekt när du vill ha middagen på bordet i ett nafs. Tips! Tina sojabönorna i kylen över natten.

Pasta
1 mskOlivolja
1 stCitron
250 gEdamamebönor
125 gLax Varmrökt
1 stFänkål Färsk
1 krmSalt
1 stDill - färsk
1 dlVatten
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 stGul lök
400 gFarfalle
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
30 gSalladsmix
Instruktioner
1

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

2

Strimla fänkålen och skala och strimla löken.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs fänkål och lök mjuka. Tillsätt creme fraiche och pastavatten och låt såsen sjuda i 2-3 min.

4

Finhacka dillen och riv citronskal. Tillsätt dill, rivet citronskal, citronsaft och sojabönor i såsen.

5

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i såsen. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar. Dela laxen i mindre bitar och blanda med pastan.

6

Lägg upp pastan i skålar och servera med sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 711 kcal, 29 g protein, 27 g fett, 83 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir