Gå vidare till huvudinnehåll
Timjanrostad sötpotatis och chorizo på plåt
Mari Bergman

Timjanrostad sötpotatis och chorizo på plåt

50 minEnkelt
190,60 kr
4 portioner 32,52 kr per portion
En lättlagad rätt som till stor del sköter sig själv i ugnen.

Sallad
1 mskOlivolja
0,5 stRomansallat
0,5 stRödlök
1 mskBalsamvinäger
Sötpotatis och chorizo
3 stSchalottenlök
2 tskTimjan - torkad
2 klyftaVitlök Vanlig
1 kgSötpotatis
100 gSoltorkade Tomater
600 gChorizo
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
2 mskOlivolja
1 stRöd Paprika
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Sötpotatis och chorizo: Skala och skiva sötpotatisen i ca

0

5 cm tjocka skivor. Skölj paprikan och skär i mindre bitar. Skala och klyfta schalottenlöken och skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär korven i slantar.

3

Blanda samman på en plåt med olja, timjan, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 40 min. Ta ut plåten efter 30 min och tillsätt de soltorkade tomaterna.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen och skala och strimla löken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger.

5

Servera sötpotatis och chorizo med sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 757 kcal, 30 g protein, 39 g fett, 70 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir