Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Romansallat | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Balsamvinäger | |
Sötpotatis och chorizo | ||
3 st | Schalottenlök | |
2 tsk | Timjan - torkad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 kg | Sötpotatis | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
600 g | Chorizo | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Röd Paprika |
Värm ugnen till 200 grader.
Sötpotatis och chorizo: Skala och skiva sötpotatisen i ca
5 cm tjocka skivor. Skölj paprikan och skär i mindre bitar. Skala och klyfta schalottenlöken och skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär korven i slantar.
Blanda samman på en plåt med olja, timjan, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 40 min. Ta ut plåten efter 30 min och tillsätt de soltorkade tomaterna.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skala och strimla löken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger.
Servera sötpotatis och chorizo med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 757 kcal, 30 g protein, 39 g fett, 70 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt