Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
185 g | Tacochips | |
1 st | Avokado | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 st | Koriander - färsk | |
Vegochili | ||
380 g | Svarta Bönor | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Cayennepeppar | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Japansk soja | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Passerade Tomater | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
200 g | Morötter | |
1 msk | Spiskummin |
Vegochili: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötter. Hetta upp olja i en stekpanna/gryta och fräs lök, vitlök och morötter så att de mjuknar utan att ta färg. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs i 30 sek under omrörning.
Tillsätt vegofärs, passerade tomater, vatten, grönsaksbuljong och soja. Låt chilin småputtra under lock i ca 15 min. Rör om då och då.
Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna i chilin och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp vegochilin i djupa skålar och toppa med skivad avokado, yoghurt, nachochips och koriander. Ät och njut!
Näringsvärde: 697 kcal, 28 g protein, 25 g fett, 77 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria