Gå vidare till huvudinnehåll
Vegochili med nachos och avokado
Mari Bergman

Vegochili med nachos och avokado

30 minEnkelt
250,20 kr
4 portioner 27,52 kr per portion
Lättlagad vegetarisk chili på sojafärs och svarta bönor som serveras med nachochips, avokado och koriander.

Topping
185 gTacochips
1 stAvokado
1 dlYoghurt för Matlagning
1 stKoriander - färsk
Vegochili
380 gSvarta Bönor
2 mskTomatpuré
1 mskGrönsaksbuljong
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmCayennepeppar
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskJapansk soja
1 mskBalsamvinäger
1 krmSalt
2 dlVatten
1 stGul lök
400 gPasserade Tomater
2 tskPaprikakrydda
300 gVegetarisk Färs
200 gMorötter
1 mskSpiskummin
Instruktioner
1

Vegochili: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötter. Hetta upp olja i en stekpanna/gryta och fräs lök, vitlök och morötter så att de mjuknar utan att ta färg. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs i 30 sek under omrörning.

2

Tillsätt vegofärs, passerade tomater, vatten, grönsaksbuljong och soja. Låt chilin småputtra under lock i ca 15 min. Rör om då och då.

3

Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna i chilin och smaka av med salt och peppar.

4

Lägg upp vegochilin i djupa skålar och toppa med skivad avokado, yoghurt, nachochips och koriander. Ät och njut!

Näringsvärde: 697 kcal, 28 g protein, 25 g fett, 77 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir