Gå vidare till huvudinnehåll
Oxstek
Hemmakock

Oxstek

1 tMedel
219,80 kr
4 portioner 32,23 kr per portion
Oxstek

1,5 stLagerblad
1,66 dlRött matlagningsvin
0,66 kgHögrev
2 klyftaVitlök
0,33 dlOlivolja
10 stVitpeppar Hel
0,66 lVatten
1 stKanel Hel
Tillbehör
100 gHalloumi
400 gPenne
Instruktioner
1

Gör snitt i steken och lägg i vitlöksklyftorna. Stek köttet på stark värme till dess att det är ordentligt brynt runt om. Tillsätt pepparkorn, lagerblad, kanel och vattnet. Låt sjuda till dess att köttet är nästan klart. Tillsätt sedan vinet och koka tills det bara återstår en fin sky. Skär steken i skivor och häll sedan hälften av såsen över den skivade steken och resten över den kokta pastan och rör sedan ner riven Halloumi i pastan.