Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 st | Lagerblad | |
500 g | Passerade Tomater | |
0,5 tsk | Kummin | |
1 krm | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
2 dl | Ströbröd | |
50 g | Halloumi | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Strösocker | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Olivolja | |
Tillbehör | ||
400 g | Basmatiris |
Blanda samman köttfärs, ströbröd, den rivna halloumiosten, vitlök, kummin, salt och peppar till en smet och forma till stora köttbullar.
Stek dem i olivoljan.
Sila och spara oljan. Häll den återanvända olivoljan i stekpannan. Tillsätt burken med de passerade tomaterna, lagerbladen, samt socker, salt och peppar.
Låt tomatsåsen sjuda i ca 10 minuter. Lägg köttbullarna i såsen, koka upp och småkoka i ytterligare 5 minuter så köttbullarna blir genomvarma.
Servera med ris.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko