Gå vidare till huvudinnehåll
Caprese med rostade pistagenötter
Mari Bergman

Caprese med rostade pistagenötter

15 minEnkelt
260,25 kr
4 portioner 29,85 kr per portion
Caprese på svenska blandade tomater med hackad rödlök och rostade pistagenötter passar perfekt att njuta av som lunch eller som sidesallad till sommarens alla middagar.

Från ditt skafferi
1 mskVit balsamvinäger
2 mskOlivolja
0,5 tskFlingsalt
0,5 stRödlök
1 krmSvartpeppar
Köp hem
250 gKörsbärstomater
200 gTomater
200 gBuffelmozzarella
50 gPistagenötter
200 gBifftomat
Instruktioner
1

Skiva alla tomatsorter och dela körsbärstomaterna på mitten. Skiva mozzarellan.

2

Skala och hacka pistagenötter och finhacka rödlök.

3

Varva tomat- och mozzarellaskivor på ett fat och fördela körsbärstomaterna runt om. Strö över finhackad rödlök.

4

Ringla över olja, vinäger och krydda med salt och peppar. Strö över hackade pistagenötter och dekorera med basilikablad eller annan god färsk eller torkad ört. Klart att servera!

Bild:

Roland Persson