Gå vidare till huvudinnehåll
Grilloumifylld grillad kycklingfilé med soltorkade tomater
Hemmakock

Grilloumifylld grillad kycklingfilé med soltorkade tomater

40 minEnkelt
391,00 kr
4 portioner 63,80 kr per portion
Grilloumifylld grillad kycklingfilé med soltorkade tomater

1 000 gSoltorkade Tomater
600 gKycklingfile
200 gGrillost
Ugnsrostade rotfrukter
350 gPalsternacka
60 gBlandade oliver
280 gPotatis
140 gMorötter
0,5 tskBasilika - torkad
3 mskOlivolja
1 krmSalt
Tomatsås
2 klyftaVitlök
6 stVanliga Tomater
0,5 tskSalt
1 mskBalsamvinäger
1 stGul lök
2 mskHonung
1 krmSvartpeppar
0,5 dlChilisås
Instruktioner
1

Hacka löken och skär tomaterna i små tärningar. Fräs det i oljan. Finhacka vitlöken och vänd i tillsammans med chilisås, honung och vinäger. Salta och peppra och låt sjuda i 8-10 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär rotfrukterna i stavar eller klyftor och dela palsternackorna och morötterna på längden. Lägg bitarna på en plåt och vänd bitarna i oljan. Sätt in plåten i ugnen 15-20 minuter, tills rotfrukterna börjar bli mjuka. Vänd de ett par gånger under tiden.

Skär ett snitt i kycklingfileérna på längden. Skär osten i fyra bitar och dela varje bit på längden till stavar. Dela tomaterna på längden och fördela bitarna i snitten. Sätt ihop fileérna med en varsin tandpetare. Pensla en grillpanna med olivolja och grilla fileérna runtom tills de är genomstekta.

Dela kycklingen på mitten och servera med tomatsås, rotfrukter, oliver och basilika.