Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajfyllning | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
100 g | Valnötter | |
3 st | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar | |
3 msk | Olivolja | |
200 g | Knipplök | |
3 msk | Balsamvinäger | |
100 g | Getost, Chevre | |
0,3 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Matlagningsgrädde | |
100 g | Fetaost | |
1 kg | Färska champinjoner | |
Pajdeg | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Ägg | |
70 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
4 msk | Vatten | |
250 g | Vetemjöl |
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ in i kylskåpet.
Skiva champinjonerna och finhacka löken. Salta och peppra. Bryn i olivolja och droppa över balsamvinäger. Lägg i en skål, tillsätt hackad persilja och krossade valnötter.
Vispa äggen väl, tillsätt grädde och yoghurt under omrörning. Blanda ned smulad feta och getost. Rör ned allt i skålen med champinjonerna.
Kavla ut degen och lägg på smord pajform. Skär bort överflödig deg. Sprid ut champinjonblandningen och ställ in i ugnen. Grädda i ca 30 minuter på 180 grader.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt