Gå vidare till huvudinnehåll
Champinjon- och fetaostpaj
Hemmakock

Champinjon- och fetaostpaj

1 tMedel
379,85 kr
4 portioner 56,70 kr per portion
Champinjon- och fetaostpaj

Pajfyllning
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
100 gValnötter
3 stÄgg
1 krmSvartpeppar
3 mskOlivolja
200 gKnipplök
3 mskBalsamvinäger
100 gGetost, Chevre
0,3 stPersilja - färsk
1 krmSalt
2 dlMatlagningsgrädde
100 gFetaost
1 kgFärska champinjoner
Pajdeg
1 krmSalt
1 stÄgg
70 gMat & Bak Smör/Margarin
4 mskVatten
250 gVetemjöl
Instruktioner
1

Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ in i kylskåpet.

Skiva champinjonerna och finhacka löken. Salta och peppra. Bryn i olivolja och droppa över balsamvinäger. Lägg i en skål, tillsätt hackad persilja och krossade valnötter.

Vispa äggen väl, tillsätt grädde och yoghurt under omrörning. Blanda ned smulad feta och getost. Rör ned allt i skålen med champinjonerna.

Kavla ut degen och lägg på smord pajform. Skär bort överflödig deg. Sprid ut champinjonblandningen och ställ in i ugnen. Grädda i ca 30 minuter på 180 grader.