Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 kg | Bläckfisk | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1,16 dl | Olivolja | |
1 msk | Torkad oregano | |
0,66 st | Röd Paprika | |
0,83 dl | Vinäger | |
125 g | Salladslök | |
1 krm | Salt | |
2 klyfta | Vitlök |
Skölj bläckfisken, lägg den i en kastrull och slå på vatten och vinet så att det täcker. Koka upp på svag värme. Låt koka tills fisken har mjuknat. Ta upp den och rensa bort allt skinn så att det bara är det vita köttet kvar. Skär bläckfisken, paprika och vårlök i bitar. Lägg alla övriga ingredienser i ett kärl med lock, eller en shaker, och skaka så att såsen blandas. Häll den över bläckfisken och servera antingen varm eller kall. Den kokta bläckfisken kan sparas i kylen i flera dagar i ett tätslutande kärl.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt