Gå vidare till huvudinnehåll
Bläckfisksallad
Fontana

Bläckfisksallad

30 minEnkelt
316,60 kr
4 portioner 55,20 kr per portion
Bläckfisksallad

1 krmSvartpeppar Malen
1 kgBläckfisk
0,5 stPersilja - färsk
1,16 dlOlivolja
1 mskTorkad oregano
0,66 stRöd Paprika
0,83 dlVinäger
125 gSalladslök
1 krmSalt
2 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Skölj bläckfisken, lägg den i en kastrull och slå på vatten och vinet så att det täcker. Koka upp på svag värme. Låt koka tills fisken har mjuknat. Ta upp den och rensa bort allt skinn så att det bara är det vita köttet kvar. Skär bläckfisken, paprika och vårlök i bitar. Lägg alla övriga ingredienser i ett kärl med lock, eller en shaker, och skaka så att såsen blandas. Häll den över bläckfisken och servera antingen varm eller kall. Den kokta bläckfisken kan sparas i kylen i flera dagar i ett tätslutande kärl.