Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
På plåt | ||
3 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Rödlök | |
700 g | Delikatesspotatis | |
300 g | Morötter | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
600 g | Chorizo | |
2 st | Fänkål Färsk | |
Topping | ||
1 st | Gurka | |
1 st | Persilja - färsk | |
150 g | Fetaost | |
65 g | Machesallat |
Värm ugnen till 200 grader.
På plåt: Skala morötter, lök och vitlök. Skölj potatis. Skär potatis, morötter och lök i klyftor. Skiva fänkålen och grovhacka vitlöken. Blanda samman alla grönsaker med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 20 min.
Skär chorizo och paprika i bitar.
Topping: Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Grovhacka persiljan.
På plåt: Ta ut de rostade grönsakerna ur ugnen och tillsätt chorizo och paprika. Rosta ytterligare i 15 min.
Ta ut plåten och toppa de rostade grönsakerna och korven med smulad fetaost, machesallad, gurka och persilja. Ät och njut!
Bild:
Lina Eriksson
143,00 kr /l
485,00 kr /kg
77,26 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod Falksalt
33,25 kr /kg
30,00 kr /kg
24,39 kr /kg
15,95 kr /kg
199,09 kr /kg
93,25 kr /kg
40,65 kr /kg
70,19 kr /kg
21,95 kr /st
163,33 kr /kg
291,54 kr /kg