Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Degen | ||
0,5 tsk | Muskot Hel | |
1 krm | Salt | |
250 g | Vetemjöl | |
4 msk | Vatten | |
70 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
1 st | Ägg | |
Fyllningen | ||
4 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
1 kg | Butternutpumpa | |
1 krm | Salt | |
300 g | Halloumi | |
3 st | Ägg | |
3 msk | Matlagningsvin Vitt | |
200 g | Fetaost | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Knåda ihop ingredienserna till degen och ställ in i kylskåp.
Tärna och stek pumpan i olivolja till den blir mjuk. Salta och krydda med paprikapulver. Tillsätt vinet och ställ av från plattan.
Vispa ägg och häll i yoghurten och den rivna osten. Rör ned pumpan.
Kavla ut degen och lägg på smord pajform. Skär bort överflödig deg. Sprid ut pumpablandningen och ställ in i ugnen. Grädda i ca 30 minuter på 180 grader. Låt svalna och servera med en god sallad.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Paprikapulver 37g Santa Maria