Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklingfilé | ||
500 g | Kycklingfile | |
1 msk | Mat & Bak Smör/Margarin | |
Sås | ||
25 g | Persilja - färsk | |
1 msk | Vetemjöl | |
1,5 dl | Madeiravin | |
5 cl | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
10 st | Enbär | |
1,5 msk | Vatten | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
Tillbehör | ||
250 g | Brysselkål | |
4 msk | Gelé Svartvinbär | |
50 g | Kantareller Konserv | |
600 g | Potatis |
Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i margarin på medelstark värme. Koka samman viltfond med kantarell, madeira, krossade enbär och persilja i ett par minuter. Sila lagen och blanda ner matlagningsgrädden. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form och häll såsen över filéerna. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in den i mitten av ugnen ca 25 minuter. Häll av såsen i en kastrull. Håll filéerna varma under folie. Red av såsen med en blandning av vetemjöl och vatten. Låt såsen sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Serveras med kokt potatis, brysselkål, frästa kantareller och svartvinbärsgelé.