Gå vidare till huvudinnehåll
Hummer & saffransmarinerad lax med potatissallad på skaldjursvinägrette

Hummer & saffransmarinerad lax med potatissallad på skaldjursvinägrette

3 tEnkelt
545,05 kr
4 portioner 81,72 kr per portion
Hummer & saffransmarinerad lax med potatissallad på skaldjursvinägrette

50 gKräftstjärtar
600 gFärskpotatis
1 stRödlök
500 gLaxfilé
2 mskVatten
50 gRuccolasallat
0,5 gSaffran
2 mskVitvinsvinäger
3 mskRapsolja
2 mskHummerfond Buljong
50 gRäkor i Lake
250 gKörsbärstomater
10 gDill - färsk
1 mskHonung Flytande
0,5 stCitron
1 stÄpplen
0,5 stApelsin
Instruktioner
1

Gör så här Marinad: Blanda alla ingredienser, hummerfond, saffran, rapsolja, honung, finhackad dill, saften av en halv apelsin och en halv citron, i en skål, vispa ihop till en slät marinad. Varva fisken i en dubbel plastpåse med marinaden,hummerfond, saffran, rapsolja, honung, dill, saften av apelsinen, pressad citron, knyt ordentligt och låt ligga i kylen minst 2 timmar. Tänk på att inte grilla över för hög värma. Potatissallad: Skiva den kokta potatisen grovt. Blanda ingredienserna till vinägretten i botten av en skål, rör ihop till en dressing. Dela tomaterna på hälften. Finhacka löken & klyfta äpplet fint. Skölj ruccolasalladen noga. Blanda alla ingredienser i skålen tillsammans med dressingen och skaldjuren, avsluta eventuellt med salt & peppar.