Gå vidare till huvudinnehåll
Chicken ramen
Kokbok

Chicken ramen

15 minEnkelt
323,65 kr
2 portioner 50,55 kr per portion
Supersmarrig, nyttig soppa som du äter med både sked och pinnar. Receptet är hämtat ur boken "Quick n Tasty" av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid (Ordalaget Bokförlag)

1,5 mskJapansk soja
150 gRisnudlar
1 lVatten
1 tskRapsolja
1 klyftaVitlök Vanlig
6 stFärska champinjoner
2 krmSvartpeppar Malen
250 gKycklinglårfile, (1/person)
2 stHönsbuljong
30 gFärsk bladspenat
3 tskSesamolja
5 gCitrongräs Torkad, (2 tsk)
0,5 stPurjolök
Instruktioner
1

Skär kycklinglårfiléerna i bitar och skiva champinjonerna.

2

Stek kycklingen i en stekpanna i olja med lite svartpeppar och pressad vitlök. Tillsätt champinjonerna och stek några minuter till.

3

Lägg över i en kastrull. Strimla purjolöken och lägg i kastrullen tillsammans med sesamolja, soja, babyspenat, citrongräs, vatten, 2 st smulade hönsbuljongtärningar och nudlar. Koka i 5 minuter.

4

Servera i djupa skålar.