Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Vatten | |
500 g | Ananas | |
2 dl | Strösocker | |
1 tsk | Vaniljstång | |
1 tsk | Basilika - färsk | |
7 g | Chilipeppar Röd | |
Till servering | ||
0,5 l | Vaniljglass | |
0,5 dl | Riven kokos |
Skala ananasen men behåll lite av bladen. Dela ananasen i portionsklyftor och skär bort rotstocken.
Grilla ananasen på hög värme tills den fått färg. Vänd flera gånger så att ananasen blir grillad runt om.
Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp socker, vatten, vaniljstång, vaniljfrön och hackad chili i en panna. Låt koka i 5 minuter. Lägg ner den varma ananasen i den varma sockerlagen och dra pannan från värmen. Vänd ananasen ett par gånger i lagen och låt svalna.
Rosta kokosen i en torr och varm stekpanna.
Servera ananasen med lite sockerlag och vaniljglass, toppad med kokos. Strö över den strimlade basilikan.