Gå vidare till huvudinnehåll
Rommarinerade bär med choklad- och kokosmousse
Hemmakock

Rommarinerade bär med choklad- och kokosmousse

30 minEnkelt
Chokladmousse med rommarinerade bär. Fler chokladmousserecept: Chokladmousse med hallon, Tårta med chokladmousse,

250 gJordgubbar Fryst
1 dlStrösocker
250 gHallon Frysta
250 gBjörnbär Fryst
1 dlRom
Mousse
1 stÄgg
50 gVit Blockchoklad
1 mskStrösocker
1 stGelatinblad
1 dlKokosmjölk
2 dlKesella Vanilj
Instruktioner
1

Lägg de frysta bären i en skål. Blanda rom och socker. Häll blandningen över bären. Låt dra i rumstemperatur tills bären har tinat.

2

Smält chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad. Vispa äggula och socker i en skål.

3

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter i en skål. Ta upp gelatinet och krama ur vattnet.

4

Värm kokosmjölken, lägg i gelatinbladet och rör om tills det har smält. Rör ned chokladen och kokosmjölken i äggblandningen. Vispa i kesella. Låt stelna i kylen.

Fördela bären i djupa tallrikar. Servera med choklad- och kokosmousse.

3 023,25 kr
4 portioner • 706,03 kr per portion
Magnihill Jordgubbar Frysta
51,95 kr

69,27 kr /kg


Dan Sukker Strösocker

1 Strösocker

Basvaror
1 kg
22,95 kr

22,95 kr /kg


Magnihill Hallon Frysta
65,50 kr

87,33 kr /kg


Magnihill Björnbär Fryst
59,95 kr

79,93 kr /kg


Feldts Regnbågsrom Fryst
2 725,00 kr

1 362,50 kr /kg


Kronägg Ägg Frigående M/L
43,50 kr

4,35 kr /st


Garant Bakchoklad Vit
18,95 kr

189,50 kr /kg


Dr. Oetker Gelatinblad 12-p
16,95 kr

847,50 kr /kg


Garant Eko Kokosmjölk EKO
18,95 kr

75,80 kr /l


Dreamy Dessert Kesella Dessertkvarg Vanilj 7,5%
22,50 kr

90,00 kr /kg