Gå vidare till huvudinnehåll
Rommarinerade bär med choklad- och kokosmousse
Hemmakock

Rommarinerade bär med choklad- och kokosmousse

30 minEnkelt
291,70 kr
4 portioner 24,71 kr per portion
Chokladmousse med rommarinerade bär. Fler chokladmousserecept: Chokladmousse med hallon, Tårta med chokladmousse,

250 gJordgubbar Fryst
1 dlStrösocker
250 gHallon Frysta
250 gBjörnbär Fryst
1 dlRom
Mousse
1 stÄgg
50 gVit Blockchoklad
1 mskStrösocker
1 stGelatinblad
1 dlKokosmjölk
2 dlKesella Vanilj
Instruktioner
1

Lägg de frysta bären i en skål. Blanda rom och socker. Häll blandningen över bären. Låt dra i rumstemperatur tills bären har tinat.

2

Smält chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad. Vispa äggula och socker i en skål.

3

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter i en skål. Ta upp gelatinet och krama ur vattnet.

4

Värm kokosmjölken, lägg i gelatinbladet och rör om tills det har smält. Rör ned chokladen och kokosmjölken i äggblandningen. Vispa i kesella. Låt stelna i kylen.

Fördela bären i djupa tallrikar. Servera med choklad- och kokosmousse.