Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 msk | Japansk soja | |
1 msk | Rapsolja | |
2 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Köp hem | ||
100 g | Jordnötter Rostade | |
400 ml | Kokosmjölk | |
2 msk | Röd Currypasta | |
340 g | Jasminris, (4 dl) | |
400 g | Halloumi |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna halloumin och skala och riv vitlök. Finhacka eller mixa jordnötterna i en matberedare till ett grovt smul.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin krispig. Lyft sedan ur halloumibitarna och lägg dem på en tallrik.
Tillsätt ytterligare lite olja i pannan och fräs vitlök och currypasta i 2 min under omrörning.
Tillsätt jordnötterna, kokosmjölk och soja och låt det puttra ihop i 10 min. Smaka av med salt.
Tillsätt den stekta halloumin i såsen.
Servera meddetsamma med nykokt jasminris och toppa gärna med färsk koriander för extra smak.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt