Gå vidare till huvudinnehåll
Kladdkaka på fem ingredienser
Mari Bergman

Kladdkaka på fem ingredienser

30 minEnkelt
Enklaste kladdkakan bakar du på fem ingredienser och en kvart. Njut av smaker av choklad och en nypa flingsalt.

100 gMörk chokladkaka
2,5 dlFlorsocker
1 dlVetemjöl
1 krmFlingsalt
150 gSmör
3 stÄgg
Instruktioner
1

Värm ugnen till 180 grader. Klä en springform med bakplåtspapper.

2

Smält smör och choklad i en bunke över vattenbad. Rör ihop ägg och florsocker och sikta sedan ner vetemjöl.

3

Blanda ner chokladblandningen i smeten och tillsätt 1 nypa flingsalt. Häll smeten i springformen och grädda i 12-15 minuter. Beroende på ugn.

4

Ta ut kakan och låt svalna.

Bild:

Susanna Blåvarg

87,90 kr
8 portioner • 7,16 kr per portion
Lindt Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt
43,95 kr

439,50 kr /kg


Dan Sukker Florsocker

1 Florsocker

Basvaror
500 g
19,95 kr

39,90 kr /kg


Garant Vetemjöl

1 Vetemjöl

Basvaror
2 kg
17,95 kr

8,98 kr /kg


Falksalt Flingsalt Gourmet

1 Flingsalt Gourmet

Basvaror
250 g
41,95 kr

167,80 kr /kg


Svenskt Smör från Arla Smör Normalsaltat 82%
72,95 kr

145,90 kr /kg


Kronägg Ägg Frigående Utomhus M/L 10-p 530g
43,95 kr

4,40 kr /st