Gå vidare till huvudinnehåll
Kladdkaka på fem ingredienser
Mari Bergman

Kladdkaka på fem ingredienser

30 minEnkelt
72,21 kr
8 portioner 5,55 kr per portion
Enklaste kladdkakan bakar du på fem ingredienser och en kvart. Njut av smaker av choklad och en nypa flingsalt.

100 gMörk chokladkaka
2,5 dlFlorsocker
1 dlVetemjöl
1 krmFlingsalt
150 gSmör
3 stÄgg
Instruktioner
1

Värm ugnen till 180 grader. Klä en springform med bakplåtspapper.

2

Smält smör och choklad i en bunke över vattenbad. Rör ihop ägg och florsocker och sikta sedan ner vetemjöl.

3

Blanda ner chokladblandningen i smeten och tillsätt 1 nypa flingsalt. Häll smeten i springformen och grädda i 12-15 minuter. Beroende på ugn.

4

Ta ut kakan och låt svalna.

Bild:

Susanna Blåvarg