Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Hallongelé | ||
1 dl | Hallonsaft | |
1 st | Gelatinblad | |
3 st | Gelatinblad | |
3 tsk | Citronjuice - råpressad | |
1 st | Ägg | |
1,5 dl | Florsocker | |
1 dl | Vispgrädde | |
200 g | Hallon |
Blötlägg gelatinbladen till moussen i kallt vatten ca 10 min. Tag upp och smält dem på svag värme. Mixa hallon, citronsaft och florsocker. Rör ner gelatinet i hallonsmeten. Separera ägg-gulan från äggvitan. Vispa äggvita och vispgrädde hårt var för sig. Vänd ner äggvitan och grädden i hallonsmeten. Häll upp i glas, portionsformar eller en stor skål. Ställ kallt att stelna. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Värm saften, ta upp gelantinbladen och lägg ner dem i saften att smälta. Låt saften svalna och häll ett lager ovanpå den kalla stelnade moussen. Garnera med hallon.
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket