Gå vidare till huvudinnehåll
Hallonmousse
Hemmakock

Hallonmousse

30 minEnkelt
Påsken är färgens högtid och våren börjar göra sig påmind. Avsluta påskbuffén med en fräsch hallonmousse som följer påskens färgtema.

Hallongelé
1 dlHallonsaft
1 stGelatinblad
3 stGelatinblad
3 tskCitronjuice - råpressad
1 stÄgg
1,5 dlFlorsocker
1 dlVispgrädde
200 gHallon
Instruktioner
1

Blötlägg gelatinbladen till moussen i kallt vatten ca 10 min. Tag upp och smält dem på svag värme. Mixa hallon, citronsaft och florsocker. Rör ner gelatinet i hallonsmeten. Separera ägg-gulan från äggvitan. Vispa äggvita och vispgrädde hårt var för sig. Vänd ner äggvitan och grädden i hallonsmeten. Häll upp i glas, portionsformar eller en stor skål. Ställ kallt att stelna. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Värm saften, ta upp gelantinbladen och lägg ner dem i saften att smälta. Låt saften svalna och häll ett lager ovanpå den kalla stelnade moussen. Garnera med hallon.

214,25 kr
4 portioner • 9,23 kr per portion
Bob Blandsaft Hallon BOB
49,95 kr6,57 kr /l

Dr. Oetker Gelatinblad 20g Dr.Oetker
16,95 kr847,50 kr /kg

Garant Citronjuice från Koncentrat 200ml Garant
12,95 kr64,75 kr /l

Kronägg Ägg Frigående M/L 10-p Kronägg

1 Ägg Frigående M/L 10-p Kronägg

Tillgänglig 30. jan
10 st
39,95 kr4,00 kr /st

Garant Florsocker Fairtrade 500g Garant
17,50 kr35,00 kr /kg

Garant Vispgrädde 36% 5 dl Garant
28,95 kr57,90 kr /l

Magnihill Hallon Frysta 750g Magnihill
65,50 kr87,33 kr /kg