Gå vidare till huvudinnehåll
Hallonmousse
Hemmakock

Hallonmousse

30 minEnkelt
211,70 kr
4 portioner 18,47 kr per portion
Påsken är färgens högtid och våren börjar göra sig påmind. Avsluta påskbuffén med en fräsch hallonmousse som följer påskens färgtema.

Hallongelé
1 dlHallonsaft
1 stGelatinblad
3 stGelatinblad
3 tskCitronjuice - råpressad
1 stÄgg
1,5 dlFlorsocker
1 dlVispgrädde
200 gHallon
Instruktioner
1

Blötlägg gelatinbladen till moussen i kallt vatten ca 10 min. Tag upp och smält dem på svag värme. Mixa hallon, citronsaft och florsocker. Rör ner gelatinet i hallonsmeten. Separera ägg-gulan från äggvitan. Vispa äggvita och vispgrädde hårt var för sig. Vänd ner äggvitan och grädden i hallonsmeten. Häll upp i glas, portionsformar eller en stor skål. Ställ kallt att stelna. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Värm saften, ta upp gelantinbladen och lägg ner dem i saften att smälta. Låt saften svalna och häll ett lager ovanpå den kalla stelnade moussen. Garnera med hallon.