Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
600 g | Färsk laxfilé | |
300 g | Raw slaw | |
1 kg | Sötpotatis | |
150 g | Fetaost | |
1 st | Citron | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar |
Värm ugnen till 225 grader.
Skala och klyfta sötpotatisen. Skala och riv vitlök. Blanda sötpotatisen med vitlök och olja i en stor ugnsfast form/ugnsplåt. Salta och peppra efter smak. Dela citronen på mitten och lägg citronhalvorna med snittytan upp på plåten. Se till så att det finns plats för laxbitarna till steg
Skär laxen i portionsbitar och salta och peppra efter smak.
Rosta sötpotatisen i ugnen i ca 20 min.
Ta ut sötpotatisen och sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Fördela kålmixen och laxbitarna i ugnsformen/plåten bland sötpotatisen. Smula över fetaost och sätt in i ugnen i ca 10-12 min.
Pressa citronsaften från de rostade citronerna över hela rätten vid servering. Ät och njut!
Bild:
Lina Eriksson
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria