Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsrostad sötpotatis och lax på plåt med fetaost
Mari Bergman

Ugnsrostad sötpotatis och lax på plåt med fetaost

40 minEnkelt
337,70 kr
4 portioner 78,80 kr per portion
Plåtmat när den är som bäst. Sötpotatis, laxfilé, blandad kål och fetaost som rostas i ugnen. Mums! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
600 gFärsk laxfilé
300 gRaw slaw
1 kgSötpotatis
150 gFetaost
1 stCitron
Från ditt skafferi
1 krmSalt
2 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Skala och klyfta sötpotatisen. Skala och riv vitlök. Blanda sötpotatisen med vitlök och olja i en stor ugnsfast form/ugnsplåt. Salta och peppra efter smak. Dela citronen på mitten och lägg citronhalvorna med snittytan upp på plåten. Se till så att det finns plats för laxbitarna till steg

3

Skär laxen i portionsbitar och salta och peppra efter smak.

4

Rosta sötpotatisen i ugnen i ca 20 min.

5

Ta ut sötpotatisen och sänk ugnsvärmen till 200 grader.

6

Fördela kålmixen och laxbitarna i ugnsformen/plåten bland sötpotatisen. Smula över fetaost och sätt in i ugnen i ca 10-12 min.

7

Pressa citronsaften från de rostade citronerna över hela rätten vid servering. Ät och njut!

Bild:

Lina Eriksson