Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rostad potatis | ||
1 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
Brysselkålssallad | ||
500 g | Brysselkål | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
Tofu | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Ägg | |
50 g | Parmesanost | |
1 dl | Ströbröd | |
500 g | Tofu | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
Parmesankräm | ||
1 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Parmesanost | |
1 tsk | Honung Flytande |
Värm ugnen till 200 grader.
Rostad potatis: Tvätta och halvera potatisen. Blanda potatisen med olja och salt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen i ca 30 min.
Parmesankräm: Riv parmesanost (riv även till tofun och lägg åt sidan) och mixa med creme fraiche och honung till en slät kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Brysselkålssallad: Skölj brysselkålen och strimla den tunt med en mandolin eller för hand. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och lite salt.
Tofu: Pressa tofun på vätska i en handduk och skär den i skivor. Krydda med salt och chiliflakes på båda sidor.
Vispa upp ägget i en skål. Blanda ströbröd och riven parmesanost på en tallrik.
Vänd tofuskovorna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofuskivorna på medelhög värme i ca 3-4 min/sida så att de får en fin gyllene stekyta.
Servera den panerade tofun med rostad potatis, parmesankräm och brysselkålssallad.
Näringsvärde: 764 kcal, 38 g protein, 38 g fett, 60 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant