Gå vidare till huvudinnehåll
Panerad tofu med rostad potatis och parmesankräm
Mari Bergman

Panerad tofu med rostad potatis och parmesankräm

40 minMedel
325,10 kr
4 portioner 43,73 kr per portion
En vegetarisk rätt som passar lika bra till vardag som till helg. Tofun paneras i ströbröd och ost och serveras med rostad potatis, parmesankräm och sallad på brysselkål.

Rostad potatis
1 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
1 stBakplåtspapper
1 kgDelikatesspotatis
Brysselkålssallad
500 gBrysselkål
1 mskOlivolja
0,5 mskVit balsamvinäger
1 krmSalt
Tofu
0,5 tskSalt
1 stÄgg
50 gParmesanost
1 dlStröbröd
500 gTofu
1 mskRapsolja
0,5 tskChiliflakes
Parmesankräm
1 krmSalt
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
100 gParmesanost
1 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Rostad potatis: Tvätta och halvera potatisen. Blanda potatisen med olja och salt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen i ca 30 min.

3

Parmesankräm: Riv parmesanost (riv även till tofun och lägg åt sidan) och mixa med creme fraiche och honung till en slät kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

4

Brysselkålssallad: Skölj brysselkålen och strimla den tunt med en mandolin eller för hand. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och lite salt.

5

Tofu: Pressa tofun på vätska i en handduk och skär den i skivor. Krydda med salt och chiliflakes på båda sidor.

6

Vispa upp ägget i en skål. Blanda ströbröd och riven parmesanost på en tallrik.

7

Vänd tofuskovorna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.

8

Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofuskivorna på medelhög värme i ca 3-4 min/sida så att de får en fin gyllene stekyta.

9

Servera den panerade tofun med rostad potatis, parmesankräm och brysselkålssallad.

Näringsvärde: 764 kcal, 38 g protein, 38 g fett, 60 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir