Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
4 msk | Russin | |
6 st | Nejlikor | |
1 st | Apelsin | |
60 g | Stjärnanis | |
75 cl | Rött matlagningsvin | |
1 st | Citron | |
2 dl | Farinsocker | |
2 st | Kanel Hel |
Häll vinet i en kastrull och tillsätt kryddorna. Tvätta citron och apelsin väl. Skär bort skalet på frukterna (det vita ska ej komma med). Strimla skalet och lägg ner strimlorna i vinet. Tillsätt socker och låt det bli hett under omrörning. Sockret skall lösa sig, men vinet ska inte koka. Sila av kryddor och fruktskal och servera rykande hett. Eventuellt kan man lägga ner en skiva apelsin i varje glas. Servera med russin.
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
3 Matlagningsvin Rött 250ml Garant