Gå vidare till huvudinnehåll
Bruschetta med bönsallad
Hemmakock

Bruschetta med bönsallad

30 minEnkelt
219,65 kr
4 portioner 21,39 kr per portion
Bruschetta med bönsallad

4 skivaLantbröd
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
Vinägrett
1,5 mskBalsamvinäger
5 mskOlivolja
1 tskSambal Oelek
1 klyftaVitlök Vanlig
Till bönsalladen
70 gRuccolasallat
410 gVita Bönor Stora
35 gVästerbottensost
410 gKidneybönor
Instruktioner
1

Grilla brödskivorna på bägge sidor (i grillpanna på spisen, i brödrost eller över träkol). Gnid in brödskivans ena sida med vitlöksklyftan(skalad). Pensla med olivoljan.

Gör vinägretten: Rör ihop balsamvinägern med salt, sambal och den pressade vitlöksklyftan. Tillsätt olivoljan och rör ihop.

Blanda vinägretten med bönorna. Lägg rikligt med rucolasallad på brödet och lägg därefter på bönsalladen. Hyvla över färsk parmesanost eller Västerbotten.