Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
100 g | Mozzarellaost | |
2 tsk | Olivolja | |
1 dl | Bladpersilja - färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Salt | |
1 dl | Majskorn | |
300 g | Potatis Fast | |
1 st | Ägg | |
8 st | Tortilla | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Gräddfil |
Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i kastrull tills löken är mjuk utan att ha fått färg. Blanda potatis med lök och vitlök. Mosa lätt med en gaffel. Finhacka persilja och skär mozzarellan i bitar. Tillsätt majs, mozzarella och persilja i potatis- och lökblandningen. Smaka av med salt och peppar. Fördela potatisblandningen på 4 vetetortillor, lämna 1 cm från kanten fri och pensla med äggula. Lägg de återstående tortillorna som lock. Tryck till runt kanten. Grilla 1 minut per sida till en gyllenbrun färg. Skär upp i tårtbitar. Ringla lite matlagningsyoghurt eller gräddfil över tårtbitarna alldeles innan servering.
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria