Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
500 g | Tortellini Färsk | |
125 g | Grönkål | |
0,5 st | Salvia - färsk | |
200 g | Ostronskivling | |
75 g | Parmesanost | |
Från ditt skafferi | ||
100 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Riv ostronskivlingen i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svamp och vitlök gyllene. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med och bli mjuk. Krydda med en nypa salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Bryn smöret i en kastrull eller stekpanna. När smöret börjar anta en gyllene färg, tillsätt 10 st salviablad. Dra stekpannan åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt.
Sila av vattnet från pastan. Blanda pastan med svampen och grönkålen och tillsätt hälften av det brynta smöret.
Lägg upp pastan på tallrikar och ringla över ytterligare några droppar brynt smör med salvia. Riv rikligt med parmesanost över pastan och servera meddetsamma.
Näringsvärde: 690 kcal, 23 g protein, 31 g fett, 77 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt